پارچه ویسکوز چیست ؟ | معرفی کامل پارچه ویسکوز و تاریخچه آن
یکی از پارچههایی که در صنعت پوشاک و نساجی مورد استفاده قرار میگیرند پارچه ویسکوز است.
شاید بارها نام این پارچه را شنیده باشید اما ندانید که پارچه ویسکوز چیست و از چه الیافی تولید شده است و برای بسیاری از افراد سوال پیش بیاید که مزایا و معایب پارچه ویسکوز چیست؟ و اطلاعاتی در مورد انواع آن نداشته باشند.
ما در این مقاله از فروشگاه اینترنتی پوشاکو شما را با هر آنچه که باید در مورد پارچه ویسکوز بدانید آشنا میکنیم پس با ما همراه باشید.
پارچه ویسکوز چگونه تولید میشود ؟
همه ما میدانیم که پارچه ها یا با الیاف طبیعی همچون پشم (به عنوان الیاف طبیعی حیوانی) و یا پنبه (به عنوان الیاف طبیعی گیاهی) و یا همچنین با الیاف مصنوعی که در مواد اولیه آنها از مواد نفتی و پلاستیکی استفاده میشود بافته میشوند
هرچند که امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی معمولا اکثر پارچه ها از ترکیبی از هر دو این مواد هستند.
چرا که الیاف طبیعی در کنار فواید خود دارای معایب بسیاری نیز میباشند که از جمله آنها میتوان به استحکام نامناسب و مقاومت بسیار کم در برابر آب ، شستوشو ، آفتاب ، نداشتن کشسانی و مشکلات رنگی و… اشاره کرد که با ترکیب درصد مشخصی از الیاف مصنوعی تمام این معایب و مشکلات برطرف شده و اینگونه میتوان در کنار استفاده از پارچه ای با الیاف طبیعی از تمام مزایای الیاف مصنوعی نیز بهرمند شد.
اما پارچه ویسکوز از آن دسته از پارچه هایی است که با این که از الیاف کاملا طبیعی تولید شده اما در دسته بندی الیاف مصنوعی قرار میگیرد !
الیاف پارچه ویسکوز دارای پایه ای طبیعی و گیاهی است ، یعنی از دل طبیعت گرفته میشود و منشا آن سلولز میباشد، همچنین با نام های دیگری همچون ابریشم مصنوعی و ریون نیز شناخته میشود.
در انگلیسی نیز با نام Viscose Fabric یا Rayon Fabric شناخته میشود. برای تولید این الیاف همانند تولید کاغذ، از چوب درختان استفاده میشود. به این صورت که چوب را خمیر میکنند و سپس الیاف اولیه آن را با استفاده از خمیر چوب اماده میکنند
پس الیاف ویسکوز نیز مانند پنبه ، الیافی گیاهی محسوب میشود.
لازم به ذکر است که در پارچه های ویسکوز میتوان برای رسیدن به مقاومت بالاتر از الیاف مصنوعی به صورت ترکیبی با الیاف ویسکوز استفاده کرد و در اصطلاح عوام در ایران پارچههای ویسکوز با ترکیباتی بالاتر از الیاف مصنوعی را ریون میگویندد که دارای کشسانی بالاتری نسبت به پارچه های ویسکوز با درصد مواد کمتر هستند
همچنین برخی نام آن را پارچه ابریشمی مصنوعی میدانند. چرا که مانند پنبه به صورت طبیعی در طبیعت وجود ندارد و توسط روش های خاصی از خمیر چوب تولید میشود. و به همین دلیل با وجود منشا گیاهی و طبیعی آن، باز هم در دسته الیاف مصنوعی قرار میگیرد
در گذشته، تولید الیاف ریون یا همان ویسکوز مصرف آب زیادی داشته است. اما فناوری های جدید توانسته اند، مصرف آب در حین تولید آن را کاهش دهند.
مزایای پارچه ویسکوز
پارچه ویسکوز دارای مزایای بسیاری میباشد که باعث جذابیت آن در صنعت نساجی و پوشاک شده است. پارچه ویسکوز جزو پارچه هایی با خاصیت تنفسی است. خاصیت تنفسی به معنای این میباشد که عبور بخار از بافت پارچه براحتی صورت میپذیرد. بنابراین، پارچه های ویسکوز خنک بوده و برای فصل تابستان نیز مناسب میباشند.
از مزیت های دیگر پارچه ویسکوز این است که آنها در صورت مالش دچار خاصیت الکتریسیته نمیگردند. همچنین مزیتی که بیشتر خیاطها با آن سروکار دارند، خوش دوخت بودن این پارچه ها است.
از مزیت چشمگیر دیگر در پارچه ویسکوز ، سبکی، نرمی و لطافت آن است. بنابراین، این پارچه برای لباس های راحتی در منزل بسیار مناسب است.
این نوع پارچه خاصیت رنگ پذیری خوبی دارد. بنابراین تنوع رنگ و طرح خوبی در این نوع پارچه ها مشاهده خواهید کرد. این پارچه ها خاصیت جذب رطوبت بالایی نیز دارند.